Estetsko zobozdravstvo

Kaj je estetsko zobozdravstvo?

Od lepega nasmeha je odvisen pomemben del vtisa, ki ga pustimo na ljudi! Z uporabo umetniških znanj in tehnološkega napredka, vam bomo omogočili lepši, mladosten nasmeh in več samozavesti. To je, bistvo, estetskega zobozdravstva.

Zakaj Center za estetsko zobozdravstvo?

Center za estetsko zobozdravstvo v Zagrebu je specializirana zobna ordinacija z vrhunskimi strokovnjaki na področju estetskega zobozdravstva. Naš center je pridobil najvišje svetovne certifikate v estetskem zobozdravstvu.

Smile design – zdrav in lep nasmeh!

Smile design je koncept estetskega zobozdravstva, ki pomeni individualizirani koncept ustvarjanja zdravega in lepega nasmeha v sodelovanju s pacientom in zobotehnikom. Omogoča, da pacienti pred postopkom in s pomočjo začasnih, individualno izdelanih modelov (“wax-up” in “mock up”) dobijo sliko o tem, kako bo v prihodnosti videti njihov nasmeh in da aktivno sodelujejo v nastajanju le tega. 

Proces oblikovanja nasmeha poteka nekako takole:

  1. odvzem zobnega odtisa in registracija pacientovih preferenc

  2. izdelava „wax up-a“ v laboratoriju. Tehnik na mavčnem modelu s posebnim voskom in v skladu z navodili zobozdravnika in pacienta razvije “nove” zobe in jih pošlje v ordinacijo

  3. zobozdravnik s pomočjo modelov predstavi pacientu novo situacijo

  4. zobozdravnik prenaša novo situacijo v pacientova usta s pomočjo silikonskega odtisa in mase za provizorične krone

  5. z enostavnim in hitrim kreiranjem ter popravljanjem provizoričnega dela, se pacientu omogoča izražanje želja in vživljanje v novi nasmeh še preden je končan

  6. tehnik izdeluje dokončni izdelek

Estetsko zobozdravstvo
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo se nanaša na: beljenje zob, kompozitne ali keramične zobne luske, bele zalivkezobne vsadke

Beljenje zob

Beljenje zob je neboleč postopek, s katerim se odstranjuje obarvanje zob, z odstranjevanjem rjavih in rumenih madežev. Cilj je doseči individualno optimalno belino, tako da zgleda naravno. Rezultati so individualni in se razlikujejo od osebe do osebe, odvisno od strukture zob in tipa postopka. Zobje so obarvane zaradi madežev, staranja, kemičnih poškodb, zdravil, kave, čaja, cigaret, genetike, bolezni.

a)  beljenje zob v ordinaciji (In-office bleaching)

Beljenje zob v ordinaciji je postopek pri katerim se po približno enournem obisku dobi hitro, korenito in trajno spremembo barve zob.

b)  beljenje zob doma (Home bleaching)

Prije i poslije

Beljenje zob doma s pomočjo posebej izdelanih opornic ali trakov, ki se lepijo na zobe, je proces, ki se lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji z “in-office” beljenjem. Odlični dolgotrajni estetski rezultati se dosežejo postopoma.

Zobne luske

Če niste zadovoljni s svojim nasmehom, so mogoče zobne luske rešitev za vas. V naši ordinaciji vam lahko ponudimo dve vrsti zobnih lusk:

kompozitne zobne luske ali keramične zobne luske


Keramične zobne luske: primer “pred in po” iz naše zobozdravstvene ordinacije.

Bele plombe

Bele zalivke (polnila), znane tudi kot kompozitne zalivke, zapirajo manjše luknje v zobu ali zobeh, nastale kot posledica kariesa ali zloma zoba. V estetskem zobozdravstvu danes ne uporabljamo več tako imenovanih črnih zalivk – amalgamov, ampak se le te nadomeščajo z belimi zalivkami, ki so zdravstveno in estetsko bolj sprejemljive.

Zobni vsadki (zobni implantati)

Če vam manjka eden ali več zob in bi se radi ponovno smejali, govorili in jedli z občutkom udobja in samozaupanja, so lahko zobni vsadki rešitev za vas. V Centru za estetsko zobozdravstvo uporabljamo le najboljše svetovne zobne vsadke Straumann in MIS

Več podrobnosti o zobnih vsadkih, vrstah zobnih vsadkov in njihovi umestitvi v naši zobozdravstveni ordinaciji lahko preberete tukaj.

Če imate dodatna vprašanja, ali se želite naročiti na brezplačen pregled, nas kontaktirajte tukaj ali pokličite 00385 1 557 3839

 Všeč vam je kaj vidite? Podelite to z svojimi prijatelji in znanci!

Facebook
Twitter
LinkedIn