Clear Aligner – Nevidni zobni aparat

Clear Aligner – Nevidni zobni aparat

Ali želite ravne zobe, toda brez zobnega aparata? Vam je pomembna popolna nevidnost zobnega aparata in visoka raven ugodja v vsakem trenutku dneva?

Clear alignerji so lahko prava rešitev! Gre za set prozornih opornic, ki se izdelajo po natančnih odtisih čeljusti s posebno CAD/CAM tehnologijo. Program, ob vodstvu strokovnjaka, izdela simulacijo terapije, za vsako fazo premikanja zob pa se izdela po ena opornica.

Opornice je potrebno nositi približno 22 ur na dan – snamejo se le v času obroka. Ko ena opornica naredi premik, za katerega je oblikovana, se uporabi druga, in vse tako do konca terapije. Terapija traja dlje kot z drugimi snemljivimi variantami (Inman Aligner), toda glavna prednost clear alignerja leži v njihovi nevidnosti in eleganci nošenja.

Pomembno je poudariti, da je uspeh odvisen od discipliniranosti pacienta, kakor tudi od dobre izbire primera, saj takšna terapija ni primerna za težje ortodontske nepravilnosti, pri katerih je klasični fiksni zobni aparat nezamenljiv.

Prozorni (nevidni) zobni aparat je novost na tržišču

Med prvimi na Hrvaškem predstavljamo popolnoma nov način ravnanja manjših do srednje zahtevnih anomalij položaja zob. Takšna vrsta snemljivega zobnega aparata postaja vse bolj priljubljena, še posebej pri odraslih, saj lahko poravna vaše zobe brez grdih kovinskih nosilcev.

Kako deluje clear aligner (Simply Smile)?

Simply Smile je sestavljen iz seta prozornih tankih opornic, ki se menjajo z napredkom terapije. Opornice menja sam pacient, brez stomatologa. Opornice se načrtujejo in izdelujejo z natančno računalniško CAD/CAM tehnologijo na sedežu korporacije (Velika Britanija), na temelju silikonskih odtisov in ugriznih registratorjev vzetih v ordinaciji.

Proces izdelave opornic od obiska ordinacije pa do začetka terapije traja približno 3 tedne, potrebna pa sta le 2 obiska pri stomatologu. Pred samim začetkom terapije je možno v posebnem programu vizualizirati premike zob in končen videz postavitve zob po zaključeni terapijo, kar je izjemno praktično, saj pacient vnaprej vidi rezultat.

Koliko traja terapija?

Opornice je potrebno nositi približno 22 ur dnevno, snamejo se le med jedjo. Ko ena opornica naredi premik, za katerega je oblikovana, se uporabi druga, in vse tako do konca terapije. Terapija traja dlje kot z drugimi snemljivimi variantami (npr. Inman Aligner), toda glavna prednost clear alignerja leži v njihovi nevidnosti in eleganci nošenja.

Sama terapija traja približno od 3 do 8 mesecev. Clear aligner (Simply Smile) se prav tako idealno vklaplja v koncept „hitre ortodontije“, pri kateri se na temelju „smile designa“ zobje ravnajo do določenega položaja, nato pa se s protetično terapijo (npr. minimalne invazivne keramične luske ti.veneers) dobi visoko-estetski in trajni rezultat. Simply Smile nudi tudi bistveno cenovno prednost nad podobnim „clear aligner“ tehnikami kot so Invisalign, ob enaki učinkovitosti.

Primeri nevidnega zobnega aparata Simply Smile iz prakse

Slike prikazujejo digitalne modele čeljusti pacienta pred tretmajem s Simply Smile sistemom in po končanem tretmaju. Na ta način lahko enostavno vizualiziramo bodoč videz zob; pacient je vnaprej seznanjen z vsemi podrobnostmi, kar olajšuje proces odločitve o terapiji. Pomembno je poudariti, da je uspeh odvisen od discipliniranosti pacienta kakor tudi od dobre izbiri primera.

Clear alignerji imajo svoje prednosti tudi pred klasičnimi fiksnimi zobnimi aparati: nevidnost, hitrost terapije, enostavno nošenje, ni preprek pri govoru, po potrebi se lahko snamejo, lažje vzdrževanje ustne higiene itd., toda vendarle so omejeni na ožji spekter indikacij (ne morejo vršiti kompleksne premike celotnega zobnega loka kot pri fiksnem zobnem aparatu).

Zgornja čeljust prej in potem
Spodnja čeljust prej in potem

Cena nevidnega zobnega aparata

Redno ceno Simply Smile Clear Aligner-ja, kot tudi vse posebne akcije, lahko preverite v našem ceniku.

Če imate dodatna vprašanja ali pa se želite naročiti na brezplačen kontrolni pregled, se nam javite tu ali pa nas pokličite na 00385 1 557 3839.

 Všeč vam je kaj vidite? Podelite to z svojimi prijatelji in znanci!

Facebook
Twitter
LinkedIn