Kompozitne zobne luske

Kaj so zobne luske?

Zobne luske so estetski protetični nadomestek, ki lahko v kratkem času povrne zelo lep nasmeh. To so tenke keramične “ploščice”, ki se nalepijo na zunanjo stran zoba. Zaradi značilnosti keramične strukture se le te s težavo “obarvajo”, oziroma ne spreminjajo barvo pod vplivom barve iz hrane ali iz tobaka. Zato so zelo priljubljene pri ljudeh, ki iščejo popoln nasmeh.

Obstajajo direktne in indirektne zobne luske. Razlikujejo se po materialu in po postopku izdelave

Indirektne keramične zobne luske zahtevajo več obiskov pri zobozdravniku. So dražje, vendar bolj trpežne kot direktne. Za namestitev direktne zobne luske je potreben le en obisk pri zobozdravniku (seveda odvisno od števila zob, ki jih je treba obravnavati). Narejene so iz kompozitnih materialov in rezultat je prav tako brezhiben nasmeh. Kompozitne zobne luske imajo nekoliko krajšo življenjsko dobo, ampak s pravilno higieno in rednim vzdrževanjem jim lahko podaljšamo življenjsko dobo.

Kompozitne zobne luske

Kompozitne zobne luske so tenki kosi kompozitnega materiala, ki so posebej izdelani in pritrjeni na sprednjo stran zoba, z namenom, da bi izboljšali videz, barvo in obliko zob.

Če imate zelo razbarvan/e zob/e, odkrhnjene robove, neenakomerno postavljene zobe v zobni lok, imate luknjice, vdrtine ali obstajajo prostori med zobmi, so kompozitne zobne luske ena izmed možnih rešitev.

Kompozitne zobne luske zahtevajo minimalno ali nikakršno obrušenje zob, nameščene so med enim samim obiskom. Izpolnjujejo estetska merila in so cenejše od keramičnih.

 Všeč vam je kaj vidite? Podelite to z svojimi prijatelji in znanci!

Facebook
Twitter
LinkedIn