Trajnost zobnih lusk

Dobro vzdrževanje higiene in redne kontrole pri stomatologu so ključ trajnost zobnih lusk, njihova postavitev pa paciente ne omejuje pri prehranjevalnih navadah, prav tako pa tudi konzumacija določenih živil ne bo vplivala na barvo zobnih lusk.

 

Kaj so točno zobne luske?

Ali se sprašujete, kako imajo lahko holywoodske zvezde tako popoln nasmeh? Ali jim zavidate na njihovih velikih, belih in popolno razporejenih zobeh? Se sprašujete, zakaj mati narava ni bila tudi do vas tako darežljiva? Odgovor ne leži v goli genetiki temveč v keramičnih zobnih luskah in spretnih rokah naših stomatologov in zobnih tehnikov.

Zobne luske so minimalno invazivni protetični nadomestki, izdelani iz izjemno tenke popolne keramike, ki se lepijo na sprednjo površino naravnih zob, s ciljem dolgotrajnega izboljšanja njihovega estetskega videza.

Z zobnimi luskami lahko spreminjamo obliko zob, velikost in njihov nagib, kot tudi zapiramo presledke med zobmi (diasteme) ter hkrati zaščitimo zobe pred morebitno erozijo, ki je lahko povezana z gastritisom ali bulimijo.

Pomembno je poudariti, da se takšne zobne prevleke izdelujejo individualno za vsakega pacienta iz visoko estetske e.max keramike, ki poseduje sposobnost imitiranja videza naravnega zoba.

Kdo je primeren kandidat za luske?

Pacient, ki želi spremeniti estetski videz svojih zob, in ima pri tem zdrave, sanirane zobe brez kariesnih lezij, brez večjih kompozitnih polnil na teh zobeh in po možnosti brez endodontsko zdravljenih zob. Zobno meso mora biti zdravo, higiena pa brezhibna!

Da bi se z zagotovostjo ugotovilo, ali ste primeren kandidat, je potrebno priti na brezplačen pregled v našo ordinacijo, kjer bo naš strokovni tim opravil stomatološki pregled in, če bo potrebno, naredil rentgenski posnetek zob, da bi podali končno odločitev o tem, ali ste primeren kandidat za estetske zobne luske.

Kakšen je postopek izdelave zobnih lusk?

Za popoln nasmeh s pomočjo estetskih zobnih prevlek je potrebno nekaj prihodov k stomatologu.

Na prvem pregledu se analizira vaše oralno zdravje, naredi se kompletna klinična in radiološka diagnostika in se razpravi o vaših željah in možnostih, s katerimi razpolagajo naši strokovni stomatologi.

 Všeč vam je kaj vidite? Podelite to z svojimi prijatelji in znanci!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Priljubljene objave