Zobni vsadki – revolucionarna nova oblika vsadkov

 

Centar estetskega zobozdravstva kontinuirano izobražuje svoje zdravnike na področju implantologije in protetike in uvaja nove in izboljšane tehnologije, da bi lahko vsakemu pacientu nudili najboljše. Število zadovoljnih pacientov, ki v naši ordinaciji opravijo vgradnjo zobnih vsadkov brez bolečin, raste iz leta v leto, dober glas pa seže tako rekoč v deveto vas. Naš trud je prepoznal tudi regionalni zastopnik renomiranega podjetja MIS implants technologies Ltd., ki nas je nagradil z njihovim Certifikatom kvalitete.

Zobni vsadki MIS se zadnjih 15 let profilirajo v sinonim za kvaliteto, vštric z najbolj znanimi modernimi sistemi zobnih vsadkov tipa Straumann in Nobel Biocare, katere prav tako pogosto uporabljamo. Uvrščajo se v top 5 zobnih vsadkov na svetu po prodajnih rezultatih, uporabljajo pa jih v več kot 60 državah po vsem svetu. MIS zobne vsadke smo izbrali pred nekaj leti in jih uvedli v prakso zaradi najboljšega razmerja vloženega in prejetega, kar pomeni, da za relativno ugodno ceno lahko pacientu ponudimo zelo dober vsadek z garancijo. Ta izbira se je pokazala za dobro: vgradnja zobnega vsadka tega proizvajalca tvori sedaj približno 70% implantološkega prometa v naši zobozdravstveni ordinaciji.

vet je nedavno bogatejši še za en implantološki izdelek – MIS V3. Trenutno štejejo obliko tega zobnega vsadka za revolucionarno. Specifičen, nekonvencionalen presek MIS V3 zobnega vsadka namreč predstavlja prvi večji skok v implantologiji v zadnjih 10 letih. Na kratko povedano; zaradi “trikotno” oblikovanega zgornjega dela, namesto dosedanjega krožnega, nastane majhen presledek med zobnim vsadkom in kostjo, tako da se zobni vsadek primarno ne vsidra v kost s polnim obsegom, temveč le s koti. Pritisk na nežno kost okoli zobnega vsadka je zaradi tega zmanjšan na minimum. Med dvema kotoma ostaja prej omenjen presledek, ki služi kot stabilen zbiralnik za kri in kostne celice, kjer se sčasoma formira nova, čvrsta kost. Tako preprečujemo nastanek pogostih komplikacij, kot je postopna izguba kosti ter s tem tudi izguba mehkega tkiva in estetike v zgornjem delu zobnega vsadka, in sicer na spoju zobnega vsadka in zobne krone. Novi zobni vsadek nudi specialistu implantologije v specifičnih situacijah večjo varnost in možnost kvalitetne izbire.

Strokovnjaki iz našega tima vedno iščejo načine, kako izboljšati rezultate zdravljenja in vgradnjo zobnih vsadkov narediti enostavno in predvidljivo, celo v kompleksnih primerih, ko pacientu manjka lastne kosti. Zastopniki podjetja MIS implants so omogočili hrvaškim implantologom izobraževanje pod vodstvom vrhunskega strokovnjaka na področju regenerativne medicine, dr.Choukrounom, ki je razložil prednosti uporabe A-PRF metode (platelet rich fibrin). Gre za uporabo potenciala lastnega tkiva: pacientu se med operacijo vgradnje zobnega vsadka vzame kri; s centrifugiranjem se ločujejo tkivne substance ki, ko se vrnejo v poškodovano področje, hitro pospešujejo in olajšajo celjenje kosti in hkrati pozitivno vplivajo na stabilno in čvrsto povezanost zobnih vsadkov in kosti. Tako smo postali ena izmed redkih ordinacij na Hrvaškem, ki je izobražena za uporabo te izjemno koristne metode.

 

 Všeč vam je kaj vidite? Podelite to z svojimi prijatelji in znanci!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Priljubljene objave