Zobni vsadki (implantati)

Ali so zobni vsadki prava rešitev zame?

Zobni (dentalni) vsadki so titanski vijaki, ki nadomeščajo izgubljene zobe. Sestavljeni so iz dela, ki se vgradi v kost, in suprakonstrukcije – nadgradnje, ki kasneje nosi zob, mostiček ali protezo. Zobni vsadki so biokompatibilni, kar pomeni, da popolnoma zarastejo s kostjo, organizem pa jih sprejme za svoje. Posledica je popolnoma naraven občutek in funkcija, kakršno ste imeli z lastnimi zobmi.

Zakaj zobni vsadki?

  1. Preprečite izgubo kosti in mehkih tkiv, ki se neizogibno dogaja z izgubo zob, s tem pa se ustvarja velik estetski problem. Brezzobost skozi daljše časovno obdobje pripelje do slabega prenosa žvečilnih sil, obremenitve preostalih zob, pojave glavobolov in bolečin v čeljustnih sklepih.
  2. Nadomestite zobe, ki manjkajo, brez brušenja in obremenitve zdravih, sosednjih zob. 
  3. Rešite se negotovosti in razmišljanj o tem, ali vam bo vaša stara proteza izpadla v najmanj prijetnem trenutku (kosilo, sestanek, itd.). Proteze na vsadkih so popolnoma nepomične, ne žulijo, ne motijo govor…
  4. Jejte vso hrano, kot da imate lastne zobe. 

 Povrnite samozavest in širok nasmeh na svoj obraz! 

Ali sem primeren kandidat? 

Če vam manjka eden ali več zob in se želite ponovno smejati, govoriti in jesti z občutkom ugodja in samozavesti, imamo za vas dobro novico! Vsadki so nadomestki zob, ki izgledajo popolnoma naravno, čutite pa jih kot da so vaši lastni. 

Koliko trajajo?

Ob določenih pogojih, kot je dejstvo, da jih vstavlja šolani, izkušeni implantolog, in da se dobro skrbi za nego, lahko zobni vsadki trajajo doživljenjsko. Vsadki zahtevajo vzdrževanje, ki je enako tistemu, ki ga je potrebno posvetiti lastnim zobem: redno in temeljito pranje s ščetko ter uporaba interdentalnih ščetkic in zobnih niti.

Vsadki ali zobni mostiček?

Vsak zob, ki manjka, je potrebno nadomestiti, zaradi ohranjanja funkcije in celovitosti ustne votline, vsadki pa so najboljši način, da brez brušenja okolnih zob povrnete izgubljene zobe.

Vsadki ali zobna proteza

Do ne dolgo nazaj je izguba vseh zob bila končana z nošenjem protez, na katere se pacienti težko navadijo in ki slabo zadovoljujejo funkcije. Sedaj je to zahvaljujoč dentalnim vsadkom spremenjeno. S 4 – 8 vsadki na eni čeljusti vam skoraj v popolnosti vračamo vaše zobe, s katerimi lahko jeste hrano o kateri ste, odkar nosite protezo, lahko le sanjali.

Kako se implantati vgrajujejo?

Titanski vijak se vgradi v kost, nato pa se praviloma čaka nekaj mesecev, da bi zobni vsadek v popolnosti zrastel s kostjo. Nato se vsadki odpirajo in se nadaljuje z izdelavo protetičnega nadomestka (vzame se odtis, proba itd.). V vmesnem času pacient nosi začasen del, ki omogoča zadovoljujočo funkcijo in estetiko, dokler se tretma v popolnosti ne zaključi.

Zobni vsadki cena

Cena je v današnjem času pogosto najbolj pomemben faktor pri odločitvi za dentalni poseg. Zato vam nudimo več renomiranih implantoloških sistemov; ICX, MIS, AnkylosStraumann itd., ter razne možnosti plačil – gotovina, kartice, obroki…

Ta koncept je razvit, da ponudi pacientom z obsežno izgubo kosti in brezzobnimi grebeni protetičen izdelek. Na ta način se izogibajo težke in dolgotrajne rekonstrukcije kostnih grebenov. Cel izdelek oz. mostiček se pri tem načinu namesto na 6 ali 8 drži le na 4-ih posebej pozicioniranih in dizajniranih vsadkih (skladno z najmodernejšo 3D CBCT diagnostiko), sname pa se po potrebi zaradi čiščenja ali letne kontrole v ordinaciji. Najboljše od vsega je to, da lahko zobe v večini primerov dobite v najkrajšem možnem roku – brez čakanja!

 Všeč vam je kaj vidite? Podelite to z svojimi prijatelji in znanci!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Preberite več o tem...

Oglejte si vse naše storitve

Priljubljene objave