Beljenje zob

Zakaj se odločiti za beljenje zob?

Vaš nasmeh pove o vas več kot katerakoli druga fizična lastnost. Nasmeh je prva stvar, ki jo zaznajo ljudje okoli vas, in če je lep vam zvišuje samozavest in vpliva na bolj odprto in boljšo komunikacijo. Predstavljajte si vse spremembe na bolje, ki vam nasmeh lahko prinese. Beljenje zob doma ali bjeljenje zob v ordinaciji lahko bistveno izboljša videz vašega nasmeha in vaše posebnosti.

Beljenje zob

Kako opraviti beljenje zob

Oglasite se nam za brezplačen kontrolni pregled, da se lahko odločite za vrsto in trajanje postopka. V Centru estetskega zobozdravstva uporabljamo Opalescence izdelke vodilne svetovne blagovne znamke za beljenje zob z gelom. S postopkom beljenja zob s profesionalnimi Opalescence izdelki dosegamo prelepe, dolgotrajne rezultate. Varni in učinkoviti Opalescence izdelki za beljenje zob hkrati ščitijo pred kariesom, blažijo preobčutljivost zob in naredijo vašo sklenino bolj zdravo.

Profesionalni postopki za beljenje zob Opalescence so močni in zelo učinkoviti in zato so na voljo le pri zobozdravniku. Na barvo zob vplivajo številni dejavniki, vključno s staranjem in nekaterimi zdravili. Veliko navad, kot so uživanje kave, obarvanih brezalkoholnih pijač, čaja in rdečega vina prav tako vplivajo na barvo vaših zob in blišč vašega nasmeha. Morda ste že poskusili z različnimi zobnimi pastami za beljenje zob doma in drugimi pripravki iz drogerije, ki so dali začasne rezultate, vendar vi bi radi še več. Opalescence sistemi za beljenje zob imajo moč strokovnega beljenja.


Vrste beljenje zob

Ločimo beljenja v ordinaciji („in office bleaching“) in beljenje doma („home bleaching“).

Beljenje zob v ordinaciji

Poteka s pomočjo gelov in v nekaterih tehnikah s svetlobnimi viri, ki povečajo učinek gela (zoom svetilka, laser). Tehnika beljenja z Opalescence Boost gelom je zelo preprosta in vključuje nanos gela na površino zoba približno 3×15 minut. V tem času pacient udobno sedi na zobozdravstvenem stolu in počiva. Pred beljenjem je priporočljivo temeljito čiščenje zobnega kamna in peskanje zob, da bi se povečal učinek gela. Beljenje zob z gelom v ordinaciji je dokazano najhitrejši in najbolj učinkovit način beljenja zob, vendar je dražji kot beljenje doma.

Beljenje zob doma

To je počasnejši in blažji, a cenejši način beljenja zob. Izvedemo ga na več načinov; z individualno narejenimi opornicami in gelom, ki se nanaša v opornice. Te opornice je potrebno nositi vsak dan nekaj ur (odvisno od koncentracije gela). Rezultati so običajno vidni po nekaj dneh. Beljenje zob doma je mogoče delati tudi s posebnimi trakovi, ki se lepijo na zobe.


Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

Ali je beljenje zob (bleaching) škodljivo za zobe?

Številne znanstvene raziskave so dokazale, da beljenje ne poškodujein ne uničuje zobe.

Kako beljenje deluje?

Temelj vsega je gel vodikovega peroksida, čigar molekule prodirajo v mikro pore sklenine kjer razgrajujejo in odstranjujejo molekule, odgovorne za obarvanje zob (kava, čaj, obarvana hrana, rdeče vino, cigarete, itn.)

Ali postopek beljenja boli?

Pravilno beljenje zob v večini primerov ne boli. Pri majhnem številu ljudi, se lahko pojavi preobčutljivost in občasna rahla bolečina v prvih 12-24 urah po beljenju. Običajno se odzovejo zobje s poškodovano sklenino ali s polnili, ki prepuščajo. V vsakem primeru to ni nič trajnega ali zaskrbljujočega.

Katere so prednosti Opalescence Boost „in office“ gela?

Skratka, nekatere tehnike beljenja nosijo večje tveganje za pojav bolečine. Beljenje z Opalescence gelom, glede na lastne izkušnje in posebne raziskave, ima najnižjo pojavnost bolečine in preobčutljivosti zaradi posebno patentirane formule. V času delovanja Opalescence gela ni potreben dodaten vir svetlobe s svetilko ali laserjem, ki nevarno greje in izsušuje zob, obenem pa daje zavajajoče, začasno boljše rezultate, zaradi dehidracije zobne sklenine. Čeprav je v osnovi aktivna učinkovina povsod enaka (vodikov peroksid), nimajo vsi proizvajalci patentirano formulo proti preobčutljivosti. Dodaten dejavnik je tudi usposobljenost osebe, ki izvaja postopek beljenja – nepravilno ravnanje z gelom lahko izzove opekline na ustni sluznici.

Kaj naj je treba biti pozoren po beljenju?

Skleninske (zobne) pore so bolj odprte zaradi učinkovanja gela in zato bolj dovzetne za ponovni prejem molekul, ki povzročajo temno barvo. V prvih dveh tednih se je treba izogibati ali vsaj zmanjšati vnos kave, rdečega vina, črnega čaja in cigaret.

Trajnost barve po beljenju?

To je precej individualno in je odvisno predvsem od navad. Načeloma se barva ohrani več let in nato počasi “izginja”. Z rednim čiščenjem zobnega kamna in peskanjem zob ter spremembo življenjskega sloga je mogoče belino ohraniti dolgo časa. Ko barva začne bledeti, je dovolj narediti “touch up” z eno od različic načinov beljenja.

Intenziteta beljenja zob?

Po beljenju zobje zagotovo ne bodo imeli barvo “kopalniških ploščic”. Pomembno je imeti realistična pričakovanja in ne biti zaveden z različnimi marketinškimi triki, ki se na žalost koristijo. Zobje imajo določeno raven do katere se lahko belijo in to raven je nemogoče natančno določiti. Pri nekaterih pacientih se največji učinek doseže v enem samem obisku, pri drugih pa se mora beljenje večkrat ponoviti, „in office“ ali „home“. Tudi vzrok za obarvanje zob igra veliko vlogo v celotni zgodbi.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali se želite naročiti na brezplačni pregled, kontaktirajte nas tukaj ali pokličite +385 1 557 3839.

 Všeč vam je kaj vidite? Podelite to z svojimi prijatelji in znanci!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Preberite več o tem...

Oglejte si vse naše storitve

Priljubljene objave