Snemljivi zobni aparat – Inman aligner

Snemljivi zobni aparat Inman Aligner

Ali ste vedeli, da za ravne zobe in lepši nasmeh ni več potrebno dolgotrajno nošenje fiksnega zobnega aparata?

Med prvimi na Hrvaškem nudimo inovativno metodo ravnanja zob s snemljivim zobnim aparatom nove generacije – Inman Aligner. Terapija traja zelo kratko: rezultate, odvisno o resnosti primera, lahko pričakujete že v 8 tednih. Alignerji se nosijo približno 18 ur dnevno, kar jim prav tako nudi prednost pred fiksnimi zobnimi aparati. Če greste na kosilo ali sestanek, lahko snamete svoj aligner in ga nadaljujete nositi kasneje. Prav tako je tudi vzdrževanje higiene veliko enostavnejše in lažje kot pa je to s fiksnim zobnim aparatom. Inman Aligner hitro popravlja manjše estetske pomanjkljivosti zobne fronte brez brušenja zdravih zob za drage zobne krone in luske. Pomembno je omeniti, da je uspeh odvisen od discipliniranosti pacienta, kakor tudi od dobre izbire primera, saj takšna terapija ni primerna za težje ortodontske nepravilnosti, pri katerih je klasični fiksni zobni aparat nezamenljiv. Pomembno je poudariti, da je Esthetic Dental Center certificiran s strani proizvajalca Inman Aligner.

Inman Aligner je edinstven snemni ortodontski aparat, ki premika zobe veliko hitreje od drugih ortodontskih metod. Inman aligner je snemljiv zobni aparat nove generacije, vizualno podoben klasičnim mobilnim zobnim aparatom. Njegov namen je v čim krajšem roku (6-16 tednov) poravnati zobe, večinoma pri manjših in srednje težkih estetskih defektih pri položaju sprednjih zob.
Kako deluje Inman Aligner?
V nasprotju z clear aligner-jem, pri katerem je v dizajnu vsake opornice sprogramiran določen premik zob, pa ima Inman aligner aktivne elemente (vzmeti in loke). Le-ti stalno vršijo nežen pritisk na zobe in jih tako premikajo. Inman aligner se izdeluje na temelju silikonskih odtisov, ki se pošljejo v specializirani laboratorij v Veliko Britanijo. Digitalne fotografije in modeli zobnega loka se merijo, s tem pa se določa tek terapije. Posebna CAD/CAM tehnologija izdeluje individualizirane dele, ki bodo, ko se sestavijo in aktivirajo, premikali zobe. Za izdelavo Inamn alignerja je potrebno priti v ordinacijo le 2 krat, sam proces pa traja približno 3 tedne. Alignerji se nosijo približno 18 ur dnevno, kar jim prav tako nudi prednost pred fiksnimi zobnimi aparati. Če greste na kosilo ali sestanek, lahko snamete svoj aligner in ga kasneje zopet vstavite. Vzdrževanje higiene je veliko enostavnejše in lažje kot s fiksnim zobnim aparatom. Čeprav je nekoliko masivnejši od clear alignerja ali fiksnega zobnega aparata, pa se pacienti zelo hitro navadijo in nimajo nikakršnih težav ter so presenečeni nad hitrostjo premika svojih zob. To je hkrati tudi največja prednost Inman alignerja. Razpon indikacij za nošenje takšnega zobnega aparata je dobro definiran (omejen na manjše in srednje zahtevnejše anomalije položaja sprednjih zob), za ocenitev pa je nujno potrebno kontaktirati certificirane strokovnjake, ki bodo določili, ali ste pravi kandidat.
Kako dolgo je potrebno nositi Inman Aligner?
Čeprav je Inman Aligner snemljiv zobni aparat, pa terapija traja zelo kratko – odvisno od resnosti primera se rezultati lahko pričakujejo že čez 6 tednov, v večini primerov pa ne traja dlje kot 16 tednov.

Inman Aligner hitro popravlja manjše estetske pomanjkljivosti zobne fronte brez brušenja zdravih zob za drage krone in luske. Pomembno je poudariti, da je uspeh odvisen od discipliniranosti pacienta kakor tudi od dobre izbire primera, saj takšna terapija ni primerna za težje ortodontske nepravilnosti, pri katerih je klasični fiksni zobni aparat nezamenljiv.

 „ABB“ koncept – align, bleach and bond

Potem, ko se neravni zobi pripeljejo v idealen položaj, se pobelijo, s čimer se dobi svež in zdrav videz, morebitne poškodbe sklenine, manjši lomi in hrapavost pa se popravljajo z visokoestetskim kompozitom. Na ta način zobje ponovno dobijo naraven in privlačen videz, brez invazivnih posegov kot so brušenje in izdelava zobnih kron. Če tudi to ne zadovoljuje pričakovanja pacienta, se lahko pristopi k izdelavi minimalno invazivnih in popolnoma individualiziranih „no-prep“ lusk (veneers), ki se s posebno tehniko lepijo na sprednjo stran zoba in tako spremenijo njihovo obliko, velikost in barvo.

Cena Inman Aligner snemnega zobnega aparata

Cena Inman Aligner snemnega zobnega aparata se razlikuje od pacienta do pacienta in od trajanja zdravljenja. Podrobnejši cenik najdete tukaj. Če imate dodatna vprašanja ali pa se želite naročiti na brezplačen kontrolni pregled, se nam javite tu ali pa nas pokličite na 00385 1 557 3839 Oglejte si kratek video o delovanju Inman Alignerja ali prikaz resničnih primerov Inman Alignerja.

Podrobnejši video o Inman Alignerju:

 Všeč vam je kaj vidite? Podelite to z svojimi prijatelji in znanci!

Facebook
Twitter
LinkedIn