Smile Design in zobne luske

Wax up ali modelacija v vosku je del Smile Design procesa v katerem pacient v sodelovanju z zobozdravnikom načrtuje svoj bodoči nasmeh. Na mavčnem modelu pacientovih zob se simulira voščeni model bodočega stanja. Ta model se s pomočjo začasnega kompozitnega materiala prenese neposredno v pacientova usta (mock-up). Pacient tako vidi svoj novi nasmeh preden se izdela ter lahko predlaga morebitne spremembe..

Smile Design in zobne luske

Pacientka ni zadovoljna z videzom svojih sprednjih zgornjih zob, ker so porabljeni in temni. Kot najboljšo estetsko rešitev predlagamo zobne luske iz vrhunske e.max keramike. Za izdelavo takšnih zobnih lusk ni potrebno agresivno obrušenje zob; priprava je minimalna in omejena na sprednjo površino kar varčuje zobno substanco. 

Smile Design in zobne luske

Pred postopkom in v soglasju z zobnim laboratorijem, sprožimo postopek modelacije v vosku, da bi lahko vizualizirali prihodnji videz zob. Opravljen je prenos situacije z modeli v ustih in pacientka lahko vidi in doživi obliko, velikost in položaj zob. Po zaključku te faze, zobni laboratorij izdela individualizirane keramične zobne luske (veneers). Keramične zobne luske se končno zlepijo s najnaprednejšo lepilno tehniko, kjer je tudi cement v ustrezni barvi zob, da bi se izognili neželenim tonskim odklonom.

 Všeč vam je kaj vidite? Podelite to z svojimi prijatelji in znanci!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Priljubljene objave